Изложба събра красиви картини и изящни дърворезби в Банско

Изложба събра красиви картини и изящни дърворезби в Банско

Първата изложба на Ружа Рускова бе подредена в Посетителския информационен център-Банско. Художничката не скри вълнението си от срещата си с ценителите на изобразителното изкуство при откриването на експозицията. В картините си тя влага различни „снимки” от своя харизматичен свят.

За морална подкрепа, а и за визуално допълнение, до картините на Рускова бяха изложени и най-новите пластики от дърво и камък на известния бански творец Константин Икономов. Двамата благодариха за вниманието и интереса към тяхното творчество на присъстващите, сред които бяха кметът Георги Икономов и заместникът му Асен Кирицов.

Творците подчертаха, че пространствата в Банско се одухотворяват и се насищат с много културни събития и творби. Ружа Рускова разказа как се е вдъхновила и е решила отново да хване молива и четката, нещо, което не е правила от дете. Забързана в ежедневни грижи и отдадена на работата си, тя отново намира кътче уют, за да се потопи във вълшебството на рисуването. Двамата автори си пожелаха още съвместни изложби и нови творчески предизвикателства.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини