Кмет и човек на БФС провериха ремонта на стадион в Сандански

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Проверка как върви ремонтът на тренировъчното игрище на стадион „Спартак” в Сандански направиха кметът на общината - Кирил Котев, и председателят на ОС на БФС в Благоевград - Александър Кабзималски. Те се запознаха на място с дейностите по реновацията на спортното съоръжение в присъствието на Братан Братанов, представител на фирмата-изпълнител.

Изкуствената настилка за стадиона вече е произведена. Тя е една от най-висококачествените и покрива всички изисквания на ФИФА. Град Сандански е третият в България, в който инвестира БФС по програма „Fifa Forward“. Целта на ремонта е създаването на максимален комфорт по време на тренировки и турнири, както и стимулиране на децата и младежите да спортуват. Стойността на проекта е 420 000 лева. Ще се подмени настилката на целия терен, ще бъде ремонтирана дренажната и поливната системи, ще се подобри осветлението и ще се ремонтират оградите. След завършване на основата ще бъде инсталирана и новата настилка.

Кметът Котев изрази благодарността си към БФС, че са избрали Сандански за реализацията на проекта и са оценили възможностите и потенциала на града. Той подчерта, че старата настилка, която в момента се сваля, ще бъде използвана за други игрища – в IV ОУ „Св. Св. Козма и Дамян“, III ОУ „Христо Ботев“ и други футболни терени.

Александър Кабзималски поздрави кмета Котев, че е успял да се пребори тази инвестиция да е в Сандански, където растат много спортни таланти.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини