Близо четириметров метален камертон украси Банско

Близо четириметров метален камертон украси Банско

В зелените площи, между сградите на Общинска администрация и Народно читалище „Никола Вапцаров” в Банско, бе монтиран уникален железен камертон. Височината на уникалната нова придобивка на курорта достига три метра и половина.

Металният музикален инструмент бе изработен в открита автентична ковачница, по време на тазгодишното издание на джаз феста в началото на месец август. Здравите момчета от „Айрън Брадърс” и гостите им, сред които бяха най-добрите ковачи в света, му дадоха името „Зараждане”, в знак на зародилото се приятелсво и общите им интереси. Подаръкът им за Банско, в чиято изработка се включи и кметът Георги Икономов, олицетворява неостаряващото минало и твърдите като желязо корени на този „ковящ” духа си град.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини