Трибой в ДПС кой да е кандидат-кмет на Гърмен

Трибой в ДПС кой да е кандидат-кмет на Гърмен
Снимка: Община Гърмен, архив

ДПС все още умува на кой кандидат за кмет на община Гърмен да заложи. Напредък все пак има, макар и твърде малък. Кандидатурите от четири вече са три. Трибоят е между сегашния кмет на общината – Минка Капитанова, кмета на село Рибново – Феим Иса, и общинския съветник Рифат Ходжа. Друг съветник - Али Авдиков, който е и временен лидер на партията в общината, е отпаднал от надпреварата за кметския стол. Партийната централа ще има последната дума по избора на кандидат-кмет. Очаква се решението да бъде обявено най-късно до 2-3 дни.

Всеки от тримата има своите шансове да се бори за местната власт от партия ДПС в общината, в която туризмът непрекъснато търпи развитие и в следващите години интересът на инвеститорите се очаква да бъде още по-голям заради съчетанието на минералната вода с планината. 

При положение, че Минка Капитанова не получи доверието на централното ръководство, то тя почти сигурно ще участва в местните избори като независим кандидат. Това ще разбърка още повече пъзела в предизборната игра.

Сигурен участник в нея е бившият кмет на община Гърмен – Ахмед Башев, който бе начело на общината от 1999 до 2013 година. Той ще бъде издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от гражданско сдружение, което ще издигне и кандидати за кметове на населени места, ще има и листа за общински съветници. Преди дни на него му бе повдигнато обвинение от прокуратурата за изградения незаконен път между гърменското село Рибново /неговото родно селище/ и село Осеново, което е в община Банско.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини