Ученици рисуват, пишат и снимат за празника на Банско

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Конкурс под надслов „Имало едно време – през детските очи” стартира под егидата на кмета на община Банско – Георги Икономов. Млади художници, писатели и фотографи ще покажат таланта си по случай предстоящия празник на града, който е на пети октомври.

Целта на конкурса е да събере картини, художествени текстове и фотографии, които показват как се е променил обликът на града през очите на децата. Всички творби ще бъдат подредени в голяма изложба. В празничната седмица във фоайето на читалището в града кметът Икономов ще награди тримата най-добри от участниците.

Деца от предучилищна възраст до 4 клас ще рисуват, ученици от 5 до 8 клас ще пишат стихотворение, разказ, есе или приказка на тема „Този град - много древен и все по-млад”. Най-големите ученици, от 9 до 12 клас, ще трябва да се конкурират в категория „Художествена фотография”.

„Седнете до дядо си на пейката пред старата къща и го послушайте. Нека той ви разкаже история, която да превърнете в творба и която ще запазите за вашите деца. Заключете разказите за прекрасния ни град в картини, стихове и снимки, за да има какво да покажете на внуците си. Съхранете спомена и го претворете в „бъдеще”, този призив отправят организаторите към участниците в конкурса.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини