ДПС избира между трима за кмет на Гърмен, а Башев пак очаква ДАНС

Ахмед Башев и Минка Капитанова, снимка: Община Гърмен, архив
Ахмед Башев и Минка Капитанова, снимка: Община Гърмен, архив

ДПС избира между общински кмет, селски кмет и общински съветник за следващ управник на община Гърмен. Номинирани за кандидати за кметския стол на партията са настоящият кмет на общината – Минка Капитанова, кметът на село Рибново – Феим Иса, и общинският съветник Али Авдиков, който е и временен лидер на партията в общината. Партийната централа ще има последната дума по избора на кандидат-кмет. Всеки от тримата има своите шансове да се бори за местнната власт от партия ДПС в общината, в която туризмът непрекъснато търпи развитие и в следващите години интересът на инвеститорите се очаква да бъде още по-голям заради съчетанието на минералната вода с планината. Не е изключено обаче и общинският съветник Рифат Ходжа да бъде кандидатът на ДПС, тъй като също има номинации.  

При положение, че Минка Капитанова не получи доверието на централното ръководство, то тя почти сигурно ще участва в местните избори като независим кандидат. Това ще разбърка още повече пъзела в предизборната игра.

Сигурен участник в нея е бившият кмет на община Гърмен – Ахмед Башев, който бе начело от 1999 до 2013 година. Той ще бъде издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от гражданско сдружение, което ще издигне и кандидати за кметове на населени места, ще има и листа за общински съветници.

„Още не съм се регистрирал, а вече побързаха да ми повдигнат обвинение. Това е знак, че се страхуват от моята кандидатура. Очаквам след моята регистрация за местните избори да ми пратят ДАНС вкъщи, нещо, което на мен няма да ми е за първи път", коментира Ахмед Башев, визирайки шумната акция на ДАНС през 2009 г. в дома му, за го отведат за обяснения по подозрение за радикален ислям в Рибново. "Убеден съм, че това обвинение на прокуратурата в безстопанственост на пътя между селата Осеново и Рибново, е резултат от приятелски огън от мои бивши колеги в ДПС, където аз вече не членувам”, смята Башев.

ГЕРБ също са амбицирани най-после да спечелят местните избори в община Гърмен, макар че това на им се удаде по времето на изборния спец на партията – Цветан Цветанов. Управляващите ще заложат на независим кандидат и ще търсят широка подкрепа от всички десни формации в общината.

Най-интересното тепърва предстои. При тези кандидатури балотажът е неизбежен. Тогава обаче ще бъде твърде любопитно кой кого ще подкрепи, тъй като предизборната кампания в Гърмен ще е всеки срещу всеки заради натрупани през годините обиди, неизпълнени ангажименти, противопоставяния и откровена непоносимост между местните политически играчи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини