Катрин Гемкова от Банско е новият световен шампион по таекуон-до

Катрин Гемкова от Банско е новият световен шампион по таекуон-до

България получи уникалната възможност да е домакин на един от големите шампионати в таекуон-до. Над 1500 участници от 84 държави премериха сили във всички възрастови групи – юноши, девойки, мъже, жени и ветерани на Световното първенство в този спорт.

Катрин Гемкова спечели световната титла при девойки старша възраст в дисциплината спаринг. Пътят до титлата бе труден за Катрин, преминавайки през тежък жребий с най-сериозните съперници, а именно Корея, Русия, Гърция и Естония. Катрин анулира състезателката на Корея, която бе с най-добър резултат, но отпадна от битката за първото и второто място. На финала тя застана отново лице в лице с опонентката си от Естония, с която вече имаше сблъсък на Европейското в Италия през 2019 година.

Златното момиче на Банско и този път изигра перфектно финала и заслужено спечели световната титла, като стана безпорен шампион в своята категория. Като допълнение, Катрин спечели и третото място в спаринга в отборното класиране. Изключителното представяне на българските спортисти донесе на страната ни 39 отличия от завършилото 21-во Световно първенство по Таекуон-До ITF. В продължение на шест дни пловдивската зала „Колодрума” беше домакин на авторитетния форум, който се състоя във всички дисциплини и категории.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини