Пожар в сухи треви вдигна пушилка над АМ „Струма” край Българчево

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

Силен дим от пожар в близкото поле затруднява видимостта и движението по автомагистрала „Струма” в района на благоевградското село Долно Българчево. Сигнал за огъня е подаден днес към 17,30 часа, веднага на място са пристигнали екипи на РС ПБЗН- Благоевград, които са започнали да гасят огнената стихия.

„Пожарът е почти ограничен, макар че има вятър. Огнеборците реагираха много бързо на сигнала. Няма засегнати земеделски площи, няма никаква опасност за къщите. Горят само сухи треви и храсти. Проблемът е за минаващите по магистралата, тъй като има много дим”, каза кметът на Долно Българчево – Елена Стойчева.

От ОД МВР-Благоевград също призоваха водачите на пътни превозни средства, движещи се по АМ „Струма“ в района на отбивката при село Долно Българчево, да шофират с повишено внимание поради задимяване вследствие на възникналия пожар.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини