Кметът на Банско връчи плакет на талантливи самодейки

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Женската фолклорна група към Народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1894” получи заслужено признание от кмета на община Банско - Георги Икономов. Управникът връчи днес "Наградата на Кмета" на формацията за отличното й представяне на фестивала "Фолклорна магия".

Самодейките, с водач Райна Тодева-Мурджева и ръководител Нели Михайлова, получиха специалния плакет за участието си с песните „Оро играа на Перин планина” – акапелно, и „Пустите наши две думи”, под съпровод на оркестър, с ръководител Димитър Касапинов.

В заседателната зала на общината сестрите Теодора, Ивана и Ивона Малчови и Ивана Рахова бяха придружени от ръководителите си и отец Георги Касапинов, който благодари за решението на кмета да награди с това отличие младите дарования на Банско.
От своя страна Икономов им пожела да не спират да пазят, предават и помнят историите на града, така красиво облечени в песни, и изпълнени от тях по неповторим начин.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини