Спират колоездачите в пешеходната зона на Сандански

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

В сезона на летните ваканции и отпуските в центъра на град Сандански всекидневно между играещите деца и хората, излезли на разходка, преминават велосипедисти с висока скорост, което създава предпоставки за инциденти. 

Още през 2016 година бяха въведени забрани за движение с колела по пешеходната улица „Македония”  и площад „България”, припомнят от община Сандански.

От днес служители на общината, съвместно с Районно управление на полицията и Дирекция „Социално подпомагане” в Сандански, стартира превантивна кампания за ограничаване бързодвижещите се велосипедисти по ул. Македония и пл. „България“. Това се налага поради многократно подавани сигнали от граждани.

Мярката има за цел да предпази пешеходците, както и самите велосипедисти. Служители на звено „Общински инспекторат“, полицията и социалните служби в града ще спират и предупреждават колоездачите за въведената забрана. 

Съгласно Заповед №АПИОЧР-99 от 26.07.2019г., служителите имат правомощия да съставят предупредителни протоколи и актове на нарушителите, създаващи предпоставки за инциденти.

Община Сандански призовава гражданите за спазване на въведените правила, с цел недопускане на евентуални инциденти.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини