Петричани почетоха паметта на 58 загинали в свален израелски самолет

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

С възпоменателна церемония петричани и гости си спомниха за загиналите при инцидент с пътнически самолет на израелските авиолинии, който през 1955 г. е свален в подножието на възвишението Кожух в местността Рупите. Тогава губят живота си 58 души, от които 51 пътници и 7 души екипаж.

На лобното им място вече има паметна плоча. Възпоменателната церемония днес беше организирана от Клуб „Ане Франк“ при ПГ „Пейо Яворов“, с ръководител Славянка Николова, и община Петрич. Събитието уважиха Н.Пр. Ирит Лилиан – посланик на Израел в България, заместник-министърът на външните работи - Георги Георгиев, представители на авиокомпания „ЕЛ АЛ“, представители на организации за приятелство от България и Израел, общественици и ученици.

В изказванията си посланик Лилиан и кметът на Петрич Димитър Бръчков казаха, че всичко е простено, но нищо не е забравено, трябва да се помни, за да не случват такива трагедии в бъдеще. 58 букета карамфили положиха на паметната плоча учениците от Клуб „Ане Франк“ – по един за всеки загинал. Венци и цветя положиха също всички присъстващи на церемонията. Отслужена беше и молитва за жертвите на авиокатастрофата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини