Магията на класическата музика на сцената в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Международният фестивал на камерната музика бе открит вчера в град Разлог, финалът на форума е утре на сцената на Народно читалище „15 септември 1903-1909 г.”.

Организатори на музикалния форум, който се радва на все повече почитатели тук, са приятелите на Разлог - Марина и Николай Фридман от Израел, със съдействието на общината, на кмета инж.Красимир Герчев и на местното читалище.

Преди да прозвучат класическите произведения бе открита съвместна изложба на художниците Гергана Лазарова от България и на Тина и Илья Богдановски от Израел. Българката е не само художник, но и много добра балетистка, тя обучава на класически балет деца от 3 до 14-годишна възраст в школа към читалището в Разлог.

Снощи световноизвестните изпълнители Марина и Николай Фридман, Силвия Ангелова и Милена Томанова, Денис Жданов и Станислав Пронин откриха фестивала. Публиката успя да се наслади на произведенията на Чайковски, а днес програмата ще продължи с пиано-рецитал на Олег Вайнщейн. Неповторимо удоволствие за слушателите ще бъдат произведенията на Шопен, Щраус, Шулц и Гершуин. В заключителната вечер /27 юли/ участие ще вземат Станислав Пронин ,Олга Артюгина,Урсула Скауг и Денис Жданов,с произведения от Дворжак и Шуман.

Всички участници са брилянтни изпълнители и са лауреати на престижни световни конкурси. ”Уникалното събитие протече при изключително голям интерес. Публиката остана възхитена от виртуозните изпълнения на музикантите. Вярвам,че ще превърнем Международния фестивал на камерната музика в традиционно събитие на Разлог”, коментира кметът на Разлог - инж.Красимир Герчев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини