Откриха паметна плоча на Васил Левски в Крупник

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Желанието на жителите на село Крупник да имат паметник на Васил Левски – Апостола на свободата, бе изпълнено по повод 182 години от рождението на Дякона.

На тържествена церемония кметът на община Симитли - Апостол Апостолов, и кметът на село Крупник - Иванка Чакалска,  откриха барелефна плоча на Апостола на улица „Васил Левски“.

Жителите на тази улица са едни от най-задружните в селото. Правят зимен празник на 19 февруари. На един от тези празници се ражда идеята за направа на паметник на Васил Левски.

Барелефната плоча е дело на майстор от Кюстендил, а крупничани избрали мястото и монтирали паметния знак. Свещеник отслужи водосвет в празничния ден. Не мина без стихове за Левски, рецитирани от ученик, който живее на улица „Васил Левски“.

Местните хора са категорични, че пред барелефната плоча на Апостола на свободата винаги ще има свежи цветя.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини