Малки археолози разкриват мозайки в музея на Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Инициативата „Търсачи на старини” на Археологическия музей в Сандански отново ще привлече десетки ентусиазирани деца, които ще се потопят в интересната професия на археолозите. Тя се провежда за втора поредна година и ще е на 12, 13 и 14 юли. Служителите на културната институция очакват минали, настоящи и бъдещи търсачи на старини да се запишат предварително до 5 юли, тъй като местата са ограничени. Приемат се малки археолози на възраст от 9 до 14 години, а занятията с тях ще бъдат от 09,00 до 13,00 часа. В първия ден децата ще бъдат наградени и с екскурзия до природна или историческа забележителност.

Те ще научат какво е археология, как археолозите избират местата, които да проучват, как се определя възрастта на находките, как учените възстановяват миналото и бита на хората, живели през древността.

Храмове, мозайки, керамични съдове ще „разкажат” историите си и методите за проучване и запазването им. Целта на музейните работници е да възпитат у децата уважение и отговорност към миналото и старините, за да ги пазят, както и да се популяризира археологията по атрактивен за учениците начин.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини