Смазваща победа за Демократична България на плажа в Халкидики

Снимка: OFF News.bg
Снимка: OFF News.bg

Гласоподавателите във "ваканционните" секции, открити в два гръцки курорта в Халкидики, дадоха категорична победа на "Демократична България" с над 48% от гласовете. За пръв път тази година заради почивните дни бяха открити две секции на полуострова - в Никити и в Неа Муданя.

От общо 1036 гласа в двете секции 504 са за дясното обединение. На второ място е ГЕРБ с 221 гласа, на трето БСП със 131, а четвърти са ВМРО с 51.

В Никити гласуваха внушителните за секция в чужбина 736 избиратели, от които 373 са дали вота си за Демократична България. Преференциалният вот там дава предпочитание на втория в листата Стефан Тафров, който печели 4 гласа повече от водача Радан Кънев - съответно 76 на 72.

В секцията в Неа Муданя са гласували точно 300 души, а подадените действителни бюлетини са 297. От тях 131 гласа са за Демократична България, 85 за ГЕРБ, 32 за БСП, 13 за ВМРО. Тук водачът в дясната листа Радан Кънев печели 39 преференциални вота срещу 20 за втория в листата Стефан Тафров.

Източник: offnews.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини