ДПС с най-много гласове в ромската махала на Благоевград

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

ДПС е първа политическа сила в ромската махала на Благоевград. В секциите в сградата на Помощното училище партията на Доган е събрала рекорден вот, много по-висок от големите партии като ГЕРБ и БСП. В осма и десета секция отборът, воден от Мустафа Карадайъ, е получил почти по 100 гласа, докато за двете партии, които са на първо и второ място в страната на тези евроизбори, своя вот са дали по 10-15 избиратели. ДПС е първа политическа села и в някои от благоевградските села.

Пробивът и тук е с пъти по-голям в сравнение с резултатите на партията от парламентарните избори през 2017 година. В село Изгрев партията на Доган печели най-голяма подкрепа с 39 пуснати бюлитини, БСП тук има 25 гласа, а ГЕРБ – 31 гласа. Тя е първенец и в село Церово, където печели 62 гласа, ГЕРБ е с 49, а БСП е с 38.

В село Габрово упражнилите правото си на вот са 16 избиратели, като 4 от тях са за ДПС. 10 гласа е получила партията и в село Падеш. В съседното село Лешко в двете секции за ДПС са гласували 24 души. Партията прави пробив и в село Рилци с 21 гласа, докато в съседното Бело поле са само 8.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини