Девет деца от Пиринско участват в конкурса „Имам бизнес идея”

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

9 видеоклипа на деца от Югозападна България се борят за награди в националния онлайн конкурс за ученици на тема „Имам бизнес идея“. Клиповете вече са качени на страницата на Областен информационен център – Благоевград във Фейсбук и в рамките на 10 дни ще събират гласове чрез харесвания в социалната мрежа, съобщават от ОИЦ.

Участниците в надпреварата имаха на разположение почти месец до 12 май, за да изготвят кратък видеоклип, чрез който да представят своята бизнес идея. Креативност, оригиналност и потенциал за развитие са сред основните критерии, на които отговарят изготвените клипове, които бяха допуснати до следващия етап от конкурса. Със свои идеи в надпреварата се включиха ученици от Благоевград, Петрич, Гоце Делчев, Струмяни и Перник. И колкото са различни самите участници, толкова различни са и техните бизнес идеи. От превръщането на изоставени къщи в обезлюдяващи се села в къщи за гости, през създаване на екоферма и ресторант за здравословно хранене, до производство на смарт часовник за спортисти и инсталации за ВЕИ.

Всички клипове са качени на фейсбук страницата на  Областен информационен център – Благоевград и за тях може да се гласува с бутон „Харесвам“ под съответния видеоклип. Гласуването ще продължи до обяд на 23 май, като за реален глас ще се отчитат само харесванията, не и останалите възможности за изразяване на емоция, които социалната мрежа предоставя.

След като резултатите от гласуването бъдат обобщени, ще бъде обявено и крайното класиране. А наградите са повече от атрактивни. Участникът/клипът, събрал най-много гласове, ще получи дрон, а класираният на второ място участник/клип ще получи 3 D очила за виртуална реалност. Всички участници, които са изпратили свой видеоклип до 12 май, ще получат спийкъри, а освен материалните награди първите двама в класирането ще получат и пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“, където ще участват в специално организирано събитие. Награждаването на участниците ще се състои в края на месец май.

Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея“ се организира по идея на дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерски съвет и е част  от инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион“. На територията на Благоевградска област конкурсът се организира от Областен информационен център – Благоевград, с подкрепата на Регионално управление на образованието.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини