Алея на занаятите е атракция за туристите в Сандански

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Алея на занаятите бе открита официално днес в парк „Свети Врач” в Сандански. Майстори занаятчии от всички краища на България ще покажат своите творения и ще предадат опита и знанията си на жители и гости на града от събота до понеделник  по време на тридневното събитие. То се провежда за четвърти път в курорта. С танци и музика в парка на град Сандански бе дадено началото на изкуството да твориш и съхраняваш. Кметът на общината - Кирил Котев, приветства участници и посетители.

Всеки може да се докосне до майсторството и процеса при изработването на бижута, предмети от камък, глина и кожа, съвременно приложно изкуство, пъстроцветни носии, везба и други интересни занаяти. Посетителите ще научат процеса на работа за изработване на свещи, плъстене на вълна, работа с крачно грънчарско колело, кожарство, изработка на посребрени накити, пафти, нагръдници, литаци, косичници и други точни копия на старинни български украси и накити. За великденските празници курортът Сандански посрещна близо 3000 туристи, за които Алеята на занаятите е част от атракциите на града.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини