Над 3500 лв. събраха деца от Симитли за 24-годишния Станислав

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Деца от Симитли два дни продаваха вкусни домашни храни, а парите, до стотинка, събираха за лечението на 24-годишния Станислав Ильовски. Само за ден с продажба на кексчета, кифлички и сладки бяха осигурени 1891,30 лева. Много жители на града уважиха благотворителния базар на децата от СУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Тази сума се прибавя към събраните от кулинарния базар в понеделник в училището 1617,15 лева. От педагогическия колектив и помощен персонал в гимназията в Симитли са дарени други 1910 лева.

Общо 5 472,45 лева се прибавят от инициативата и ангажираността на училището към общата кауза на Симитли - „Пролет за Станислав”.

Днес е традиционната великденска изложба на яйца, козунаци и украса. Традиционно ще бъде подредена в Изложбената зала в читалището, всеки, който купи нещо от базара, ще помогне за лечението на младия мъж.

Утре е концертът под надслов „Пролет за Станислав” в спортната зала в Симитли.

В събота, 20 април, и в село Крупник организират пролетен благотворителен концерт. В читалището ще се проведе концерт „Пролетна магия“ с участието на децата от детската градина и училището и самодейците. На сцената ще пее и Никола Тодоров.

Станислав пътува за Турция на 21 април. На 22 април е манипулацията му в болницата.

Станислав Ильовски е 24-годишен, страда от увреждане на крайниците. Сега за него има надежда, преди месец в клиника WV Hospital в Истанбул му е направено първото вливане на стволови клетки. Това му дава изключителен шанс за значително подобрение. На 22 април предстои ново вливане, чието въздействие ще е решаващо за следващото лечение. Ако някой има желание и възможност да дари пари, може да го направи и с банков превод:

Инвестбанк АД

IBAN: BG90IORT80487091130200

BIC: IORTBGSF В полза на Станислав Иванов Ильовски

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини