Благоевградски ученици показаха знания в конкурс за най-добро училище

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

С интересни въпроси, верни отговори, ентусиазъм и много емоции ученици от благоевградски училища взеха участие в кръга „Знание“, част от инициативата на община Благоевград - „Училище на годината“. Надпреварата беше открита от Симона Митова, началник-отдел „Образование“. Тя поздрави учениците от името на кмета д-р Атанас Камбитов.
Журито, което следеше за регламента, бе в състав Кирил Алексиев, директор на Регионален исторически музей - Благоевград, Соня Кацарска, преподавател по литература и Красимира Хаджикосева, директор на Европейски информационен център „Европа директно“.
Знания показаха учениците от 1 до 12 клас. Те бяха разделени в две възрастови групи – от 1-ви до 7-ми клас и от 8-ми до 12-и клас. Въпросите, включени в надпреварата, бяха подготвени от експерти от Регионално управление на образованието и бяха съобразени изцяло с учебния материал. 
През месец май предстои да се проведе и кръг „Култура“. Учениците от 1 до 7 клас ще се изявят в следната последователност: VIII СУ, VII СУ, III OУ, II OУ, V СУ, СУИЧЕ,IX OУ и IV ОУ. От 8 до 12 клас: ПГТЛП,НХГ, ЕГ, БПГ, ПГСАГ и ПМГ.
Официалната церемония по награждаване на „Училище на годината” ще се проведе на 23 май в зала „Пейо Яворов“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини