Магията на „Пирин фолк” завладява Сандански от 30 август до 1 септември

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

Тази година ще се проведе XXVII-то издание на Международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство на песен от Македонска фолклорна област – „Пирин фолк”. Музикалното събитие, което е емблема на град Сандански, ще се проведе в три фестивални вечери в Летния театър на курорта.

Най-напред, на 30 август, е изданието „Детски Пирин фолк” - конкурс за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години. Следващата вечер, на 31 август, е ред на конкурса за авторска македонска песен и на конкурса за изпълнителско изкуство. Галавечерта на лауреатите и наградените изпълнители ще е на 1 септември.

За четвърта поредна година община Сандански се доверява за цялостната организация и реализация на форума на „Ди Ен Кей Медия Груп“ ООД в лицето на националната фолклорна телевизия „Фен Фолк ТВ”.
Кампанията за набиране на песни и участници стартира вчера. Най-добрите сред тях ще бъдат селектирани от компетентно жури.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини