Представят книга за големия актьор Николай Кимчев в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Книга в памет на големия актьор Николай Кимчев ще бъде представена в Благоевград утре, когато се отбелязва Международният ден на театъра. Тя е озаглавена „И земен, и небесен“ и разкрива различни моменти от житейския път на талантливия артист.

За четивото принос имат семейството и многобройните приятели на емблемата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Книгата съдържа и много откровени интервюта със самия Николай Кимчев. Премиерата ще бъде от 18.00 часа в Камерна зала на благоевградския театър.

Николай Янев Кимчев е роден в квартал „Ораново” в град Симитли през 1952 г.

След завършване на театралното си образование постъпва на работа в ДТ “Никола Вапцаров” – Благоевград и на негова сцена преминава целият му живот, като актьор, а на два пъти е и негов директор.

В дългогодишната история на ДТ “Никола Вапцаров” Николай Кимчев се нарежда до неговите най-добри и обичани актьори. Играе десетки роли от българската, руската, европейската и античната гръцка драматургия. Неговият талант го извежда на много български сцени. Николай Кимчев доказва себе като изключителен актьор във филми и празнични събития от регионален и национален мащаб.

На 3 февруари 2018 година Николай Кимчев губи битката за живота си. Въпреки това той остава жив в сърцата на многобройните си почитатели.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини