ЮЗДП разсели 500 яребици

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

500 яребици за възпроизводство бяха разселени днес в района на новото териториално поделение на ЮЗДП – „Държавно ловно стопанство Кричим”. Инициативата по повод предстоящата Седмица на гората е на Югозападното държавно предприятие, което от края на миналата година управлява стопанство “Кричим”. Съорганизатор на проявата е Националното ловно–рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“.

В присъствието на журналисти инж. Дамян Дамянов - директор на ЮЗДП, инж. Борислав Бечев - управител на фирма “Сокол-БЛРС” ЕООД и инж. Мирослава Велинова - директор на ловното стопанство, пуснаха птиците в природата. Яребиците са на 270-дневна възраст и са доставени от елитното стопанство “Сините камъни” край Сливен. Очакванията са след 2-3 месеца от основните стада на територията на ловното стопанство да се възпроизведат още 2000 яребици.

„ДЛС Кричим“ се намира в землището на село Куртово Конаре, община Стамболийски и включва общо 24 имота с различна площ. На територията се намират сгради паметници на културата - дворецът "Кричим" и "Австрийската къща", които са със статут на недвижимо културно наследство.

Ловният парк заема площ от 200 ха и представлява огромно природно богатство, обитавано от елени лопатари, муфлони, сърни, диви свине и фазани.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини