Създадоха комисия заради жп прелеза при с. Бело поле, експерти ще умуват как да го обезопасят

Снимка: БГ НЕС
Снимка: БГ НЕС

Създадоха цяла комисия, която ще умува как да обезопаси опасния жп прелез при благоевградското село Бело поле, където миналата седмица влак смаза лек автомобил. При катастрофата пострада цяло семейство - мъж и жена все още са с опасност за живота, а малкото им дете вече е стабилно, но все още се лекува в Пирогов.

Нарочната комисия е съставена от експерти на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), на МВР и Община Благоевград. Тя ще разгледа възможността за закриване на прелеза в село Бело поле или пресъоръжаването му в автоматично прелезно устройство с електрически бариери. Прелезът е съоръжен с автоматична прелезна сигнализация – звукова и светлинна по Европейските стандарти и е IV-та категория пътна връзка.

При тежкия сблъсък от 2 април, сигнализацията на прелеза е повредена и не работи. Взети са незабавни мерки от служителите на НКЖИ, които правят всичко възможно за възстановяване действието на прелезното устройство до края на днешния ден. В момента движението на влаковете през жп прелеза в с. Бело поле се осъществява според правилата за безопасност на НКЖИ. Влаковете преминават с повишено внимание, безопасна скорост от 15 км/ч. с готовност за спиране.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини