Разлог чества с военни и тържествена заря 3 март

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

С тържествена заря-проверка и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски жителите и гостите на Разлог ще отбележат Националния празник на България - 3 март. Началото на церемонията е в 18:00 часа.

Военни от Военно формирование 26400 в Благоевград, духов оркестър и Ансамбъл „Разложки мераци“ ще участват в ритуала.
Много деца от детските градини и училищата също ще се включат в отбелязването на празника. Почит към българските възрожденци и революционери, които са дали  живота си за отвоюването на свободата на България, ще поднесат стотици жители и гости на града с минута мълчание и падане на колене.

Тържеството ще завърши със запалване на Огъня на свободата, така нареченото "гаре", което традиционно се пали в Разлог на Сирни заговезни, и с празнична заря.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини