Лекуват 4 деца с морбили в Пиринско

Снимка: Фокус
Снимка: Фокус

До този момент има 5 лабораторно доказани случая на морбили, от които 4 са в Благоевградска област. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Той посочи, че първият случай  е при 37-годишна жена, а вторият е при 3-годишно дете, които се лекуват в Инфекциозната болница в столицата.

„Останалите три случая са при деца от 1 до 2 годишна възраст, които са с доказано морбили и се лекуват в Инфекциозното отделение в болницата в Гоце Делчев“, допълни д-р Тодор Кантарджиев.

Д-р Тодор Кантарджиев заяви, че колегите му от Регионалната здравна инспекция в Благоевград до този момент се справят много добре.

„Те навреме донесоха материалите за потвърждение в Националната референтна лаборатория. Запознати са с всичките инструктивни материали, които се намират на сайта на Националния център като са наясно как е необходимо да се взимат, опаковат и пренасят за изследване“, заяви д-р Тодор Кандарджиев.

Той коментира, че причината за тези инструкции и внимателност при взетите материали е свързана с това, че изследването е генетично и материала е необходимо да бъде съхраняван на ниска температура.  „До този момент колегите от Регионална здравна инспекция – Благоевград се справят идеално“, допълни д-р Тодор Кантарджиев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини