36 000 лева ще харчат кметствата в община Гърмен през 2019 г.

Снимка: Община Гърмен, архив
Снимка: Община Гърмен, архив

Общинският съвет в Гърмен реши как кметът Минка Капитанова да разпредели средства в размер на 36 000,00 лева между кметовете и кметските наместници в общината.

Управниците на най-многолюдните села Рибново, Дебрен и Огняново ще получат по 3600,00 лева. Колегите им в селата Дъбница, Долно Дряново и Горно Дряново ще имат на разположение по 3000,00 лева. Кметствата в Хвостяне и Осиково ще харчат по 2400,00 лева тази година. Кметовете на селищата Крушево,Скребатно, Ореше, Балдево и Марчево ще получат по 1800,00 лева, а кметските наместници на Ковачевица и Лещен - по 1200,00 лева.

Средствата ще се осигурят в рамките на бюджетната 2019 г. Те са предназначени за закупуване на материали и горива за косачки и тримери, наемане на техника за дребни услуги, закупуване на строителни материали за поддръжка и малки ремонти на улици по села. С парите могат да се купят други материали и препарати, необходими за поддръжка и хигиена на кметствата и селата, при спазване на изискванията на Системата за финансово управление и контрол в община Гърмен.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини