Банско засиява в коледни светлини навръх Никулден

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Навръх Деня на свети Николай Чудотворец, 6 декември, кметът на община Банско – Георги Икономов, ще даде началото на коледно-новогодишните празници с тържествено запалване на коледната елха. Гост на предпразничата проява ще бъде приказната принцеса Елза, с която децата на града ще могат да се снимат. Красиво светлинно шоу, детска програма и лакомства ще допълнят тържеството, което е с начален час 16:30 ч. на площад „Никола Вапцаров”.

Културната програма за най-светлите християнски празници ще продължи на 12 декември с концерт на детската школа по пиано, водена от Марина Иванова. Отново към децата е насочено още едно културно събитие от празничния календар на община Банско - детското театрално представление „Нощта преди Коледа“ на Драматичен театър – Благоевград. То гостува в Банско на 13 декември в салона на градското читалище.

Традиционен поздрав към жителите и гостите на града ще бъде големият коледен концерт под надслов “Вълшебна Коледа”. Децата от всички самодейни състави към читалището с много трепет са подготвили програмата на концерта, който е планиран за 21 декември от 17:30 ч. в салона на културното средище.

В новогодишната нощ жителите и гостите на града ще бъдат забавлявани от младата фолклорна изпълнителка Дафинка Димитрова. Талантливата певица е подготвила букет от празнични песни, с които да създаде весело настроение в първите часове на 2019 година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини