Община Петрич стартира проект за компостираща инсталация

Снимка: Община Петрич, архив
Снимка: Община Петрич, архив

Стартира проектът за проектиране и изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в община Петрич. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда” 2014-2020 г. Общата му стойност е 10 313 535,20 лв., от нея 6 078 009,58 са европейско финансиране, 1 072 589,93 лв. са от републиканския бюджет, а 3 162 935,69 лв. са собствен принос и ДДС.  

 Ръководител на проекта е зам.-кметът на община Петрич - Минка Салагьорова. Тя уточни, че изпълнението му ще допринесе за намаляване количеството битови отпадъци за депониране и увеличаване дела на рециклираните и оползотворените отпадъци в общината. Ще се подобри качеството на околната среда за жителите чрез намаляване на свързаните с депонирането на отпадъци вредни емисии. Ще се предоставя нов тип услуга - разделно събиране на зелени отпадъци, както и качествен компост за жителите и бизнеса в общината. Ще се разкрият нови работни места за експлоатация на изградената инфраструктура.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини