Тази нощ местим стрелките назад

Снимка: Дарик
Снимка: Дарик

В нощта на 27-ми срещу 28-ми октомври преминаваме от лятното към зимното часове време. Преместването на стрелките този път е с час назад: в 4:00 те се връщат на 3:00 ч. Това означава, че можем да спим с час повече.

Това може би е последният или предпоследният път, в който сме свидетели на смяна на времето.

Очаква се съвсем скоро правителството да вземе окончателно решение дали България да запази завинаги едното от двете - астрономическото зимно време или лятното. Процесът на отмяна на смяната на времето обхваща всички страни в ЕС и се случва широко допитване до гражданите на Евросъюза.

У нас допитването сочи, че българинът предпочита лятното часово време. 51% от участвалите в анкетата, инициирана от правителството, са посочили летния режим за предпочитан. Зимният е по-удобен според 38 процента. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини