Над 500 на протест срещу Валери Симеонов в Гоце Делчев

Снимка: БГНЕС/Божидар Стоилов
Снимка: БГНЕС/Божидар Стоилов

Над 500 души участваха в протеста-шествие под наслов: "Системата ги убива" в град Гоце Делчев. То бе организирано в подкрепа на майките на децата с увреждания, които протестират в столицата, съобщава БГНЕС.

Шествието, преминало през целия град скандира: "Симеонов-вън". При розариума на парка протестиращите пуснаха в небето черни балони.

„Протестът е не само на родителите на деца с увреждания, а на всички, тъй като всеки един от нас би могъл да бъде на наше място. Борбата, която водим не е за нашите деца, а за децата на България, ние не искаме съчувствие, а разбиране и подкрепа, защото нашата победа ще е за всички, тя ще промени България ”, каза организаторът Илиана Георгиева.

Протестиращите майки и децата им с увреждания, към които се присъединиха много граждани и деца, сред които и такива от социалните домове, носеха плакати с текст: „Симеонов, ти си срам”, „Системата ни убива, искаме достоен живот” и др. След кратък митинг на площад „Македония” шествието тръгна по улиците на града, за да завърши в парка, където към небето полетяха черни балони. 

Източник: БГНЕС

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини