Гимназисти от Банско впечатлиха с интересни проекти по електроника

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско, със съдействието на общината, взе участие  в Третото национално изложение - конкурс „Младежко техническо творчество” в град Горна Оряховица. Училището се нареди сред 50-те отбора с представители от техническите университети в Русе, Габрово, София, Химикотехнологичен и металургичен университет-София, професионални гимназии по мехатроника, машиностроене, електроника, енергетика, електротехника, транспорт, роботика от цялата страна. Учителите получиха възможността да участват в организирани дискусионни форуми и обучителни курсове.

Ученикът от ПГЕЕ Георги Балев, под ръководството на инж. Димитър Денизов, представи разработката „Цветомузикална мълния и светлинни ефекти”. Славка Балева се включи в  обучение по електроника и програмиране за PIC  микроконтролери и обучение по роботика, насочени към бъдещето - роботика, мехатроника, ново покоение Индустрия 4.0.

Участниците от Банско се представиха достойно и засвидетелстваха възможностите за развитие на професионалното образование. Форумът се превърна в своеобразна платформа за иновативни идеи, партньорства и добри практики, а науката и бизнесът се срещнаха за пореден път, за да си подадат ръка за нови бъдещи проекти.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини