Община Благоевград поставя параклиси пред НАП и до паметника на Левски

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов, и председателят на Църковното настоятелство на храм „Въведение Богородично” - отец Андон Шавулев, определиха местата, на които ще бъдат поставени православни параклиси в града. Те са избрани с благословията на Неврокопския митрополит Серафим. С цел максимално улеснение на жителите малки храмове ще има и в централна градска част, и в кварталите.

Единият от тях ще бъде при градинката пред сградата на НАП. Параклиси ще има още  в квартал „Еленово“, близо до магазин „Валан“, при пазара в ж.к. „Запад“, както и в близост до паметника на Васил Левски в града.  Намерението на кмета д-р Атанас Камбитов е малките храмове да бъдат позиционирани на определените места до края на годината. За целта ще бъдат използвани готови конструкции, които са изографисани предварително.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини