Музеят в Сандански с изложба за дните на културното наследство

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

По повод честването на Европейските дни на културното наследство Археологически музей-Сандански кани жители и гости на града да присъстват на откриването на изложбата „Наследство, бъдеще и цветна магия“. Показаните постери ще бъдат под логото на европейската година на културното наследство. В тях ще се представят снимки, дневници, скици и чертежи, изработени от младежите, участвали в проекти като: Търсачи на старини“, „Изпиши яйце“, „Еньовден“, „Опознай древните богове“, „Да направим антична мозайка“, „Забравените игри на Свети Врач“ и много други. Изложбата ще представи резултатите от програмите на АМ, проведени през 2018г. с цел запознаване на учениците с културно- историческото наследство на община Сандански и методите за опазването му. Използвайки традиционни и интерактивни  подходи , музеят показва  приобщаването на учащите към общото наследство и културното многообразие на района.

Вдъхновени от културното ни наследство ще бъдат показани и цветни ансамбли на местната флористка Вили Тегова.

Под мотото „Нека първият им звън изрече думата мир“ камбанен звън ще ехти из цяла Европа по случай Международния ден на мира – 21 септември. На 21 септември в 19,00 часа, когато е откриването, тържествено ще забият църковни камбани и в град Сандански в чест на мира и  културното ни наследство.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини