Лиса Симон и още звезди на джаза идват на фестивал в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Остават броени часове до старта на 21-то издание на Международния джаз фестивал в Банско, организиран с подкрепата на община Банско. Утвърдил се като едно от най-значимите летни културни форуми, фестивалът ще предложи отново на своите верни почитатели една седмица наслада за сетивата.

Събитието ще бъде открито официално на 4 август от 19 часа, като акцент ще бъде концертът на Петя Куюклиева и Биг бенд Благоевград. Следва италианката Chiara Pancaldi, като вечерта ще завърши по най-добрия възможен начин с българската формация Dirty Purchase. 

Част от звездите на сцената в Банско тази година ще бъдат българският Франк Синатра - Васил Петров, заедно с Ангел Заберски бенд, Камелия Тодорова и музиканта Станислав Арабаджиев, Рут Колева, джаз-поп групата "Мат Бианко", както и още много други популярни изпълнители.

Дъщерята на Нина Симон - Лиса Симон, е специално в България за Джаз феста. След смъртта на майка си през 2003 г. Лиса Симон издава албума Simone On Simone с гласа на Нина Симон, а през 2009 г. следва световно турне на Лиса в почит на майка й - Нина Симон. Интересното е, че дотогава тя се занимавала с нещо съвсем различно - била е военнослужещ в американската армия.

Всички изяви са локализирани на площад „Никола Вапцаров”, а входът за тях традиционно е безплатен.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини