Общинска фирма оре ниви и ремонтира улици в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Общинско предприятие “Селскостопански и благоустройствени услуги” функционира в община Гоце Делчев. Преди три месеца с решение на местния парламент търговското дружество, което предлагаше същите услуги, бе преобразувано в общинска фирма. „Целта ни бе да оптимизираме разходите най-вече откъм дължими данъци и да облекчим финансово общината”, уточни кметът Владимир Москов.

Фирмата предлага различни услуги на земеделците - оран, брануване, култивация, разхвърляне на тор, пръскане на посеви. Също така извършва дейности по благоустрояването - транспорт, изкоп, разчистване с булдозер, отстраняване на последствията от природни бедствия, аварии и сезонни явления, поддръжка на уличното осветление, зимно почистване и опесъчаване на улици и всичко, свързано с поддържането на инфраструктурата на територията на община Гоце Делчев. Предприятието се състои от 13 души, в това число е и директорът на фирмата. Общинският съвет утвърди приходно-разходна план-сметка за 2018 г. на дружеството в размер на 170 000 лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини