Деца от рискови групи в Разлог учат как да бъдат лидери

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

През лятната ваканция се провежда „Лятно училище“ в квартал "Нов път " в Разлог. Инициативата е на  обществените възпитатели от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Чрез обучението деца от рискови групи формират способност за самоконтрол и саморегулация, самостоятелно вземане на решения, установяване на хармонични отношения с връстници и близки. Те показват завидни творчески умения - рисуват, оцветяват, правят фигури от декоративен пясък и хартия и дават воля на детското си въображение. Една от идеите е, когато започне новата учебна година да бъде направена и изложба с произведенията на децата.

В атмосфера на много приятелски дух, забавления и приятни емоции, малчуганите и обществените възпитатели си организират различни игри, а най-важното е, че в процеса на тези занимания децата виждат в обществените възпитатели свои приятели, с които споделят и на които имат доверие.
От средата на месец юли в заниманията се включиха и доброволци от неправителствена организация  - Сдружение "Местни инициативи за сътрудничество".
Чрез методите на училището през лятната ваканция се формират навици за ефективно общуване с връстници и възрастни и увереност в успеха, минимизират се „факторите на риска”.

Заниманията продължават с нови интересни и забавни игри, както и планирани посещения в Читалищна библиотека-Разлог като част от инициативата "Лято в библиотеката", както и гостуване в Историческия музей в града.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини