Обновиха парк „Свети Врач” в Сандански

Обновиха парк „Свети Врач” в Сандански

Редица обновления и реконструкции бяха направени в парк „Свети Врач” в Сандански по проект в сътрудничество с Република Македония - „Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма“. По този начин ще се повиши туристическият потенциал на региона и ще се подобрят туристическите услуги.

С реновираните водни огледала и каскада паркът се превръща в гордост и предпочитано място за отдих и за санданчани, и за туристите.

Паркът е едно от най-обичаните места в град Сандански за почивка и разходка, за активен спорт и събития. Община Сандански полага грижи той да запази своя досегашен имидж като един от най-красивите и поддържани паркове в България.

През лятото на миналата година по същия проект беше закупена паркова техника за 60 000 лева, с която да се поддържат зелените площи. Новата придобивка облекчи дейността на отдел „Озеленяване“ и повиши качеството на тяхната работа.


Работниците разполагат с трактор с висока производителност, трактор за експлоатация и поддръжка на неравен терен, моторизиран свредел за пробиване на дупки в почвата за засаждане на дървета и растения, пръскачка за пръскане на течност и гранули (за наливане за прецизно регулиране на концентрацията на разтвора на фураж), моторни ножици, дървесен градинарски нож.

Те имат и косачка, предназначена за професионална употреба при косене на големи зелени площи, машина за миене под налягане за почистване на басейни, скални образувания и открити водни пътища, моторна резачка, средства за защита на работещите – работно облекло, очила, каски, ръкавици.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини