Проект дава шанс за работа на хора с увреждания

Снимка: СЮЗО
Снимка: СЮЗО

Екипът на Сдружението на Югозападните общини представи в Благоевград проект "Моето хоби е моя професия – предоставяне на услуги за интернет бизнеси". Той се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, Приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, Процедура „Развитие на социалното предприемачество“.

По проекта ще бъдат разкрити двадесет нови работни места за хора с увреждания, продължително безработни лица и безработни младежи, като предприятието, в което ще бъдат заети, ще предоставя услуги за интернет бизнеси – писане на текстове за фирмени сайтове, направа на общи условия за електронни магазини, описания на продукти и услуги, създаване на текстове за блогове, писане на търговски съобщения и обяви и т.н. Услугите ще бъдат предлагани и управлявани посредством разработена интернет платформа.

Предвидени са мотивационни обучения, психологическо подпомагане на целевите групи, обучение за придобиване на дигитална компетентност преди включването в реална заетост.

За да се популяризира социалната икономика, ще бъде проведен регионален форум и изложение на социални предприемачи.

Участие в срещата взеха представители на бизнеса в областта на информационните технологии, на общини, на различни институции, медии.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини