Млади природолюбители се докоснаха до красотите на НП „Рила“

Снимки: НП
Снимки: НП "Рила"

Дирекция „Национален парк Рила“ популяризира уникалната природа и забележителностите на най-големия национален парк в България с образователна еко-инициатива. В нея се включиха петокласници и техните ръководители от клубовете „Приятели на природата“ към СУИЧЕ „Св. Кл. Охридски“ и „Зелени приятели“ към 11 ОУ „Христо Ботев“, Благоевград.

Експертите от парковата дирекция представиха богатото биологично разнообразие, природните феномени и водните ресурси на НП „Рила“ и резерватите в него с посещение на местността „Карталска поляна“ и екопътека „Запазена Парангалица“. Младите природолюбители от двата клуба се запознаха с горските екосистеми, опазвани в защитената територия, както и с характерните за тях представители на редки животни, растения и гъби. След като научиха интересни факти за парка, за най-стария горски резерват в България и важните правила за поведение на посетителите, децата показаха своите екологични знания в образователна игра с много награди.

Дирекция „НП Рила“ продължава последователно работата си с училищни еко-клубове, с цел привличане и ангажиране на младите хора в целенасочени дейности, свързани природозащитата и опазването на околната среда като цяло.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини