Бъдещи медицински сестри от ЮЗУ спечелиха първо място на национално състезание

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Бъдещи медицински сестри и акушерки от цялата страна се събраха в Шумен, за да мерят знания в Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“. Домакин и организатор на събитието бе Филиал Шумен към Медицински университет – Варна. То се проведе за трета поредна година и премина под патронажа на ректора на университета проф. д-р Димитър Райков, д.м.н.

Сред гостите на форума бяха кметът на община Шумен проф. Христо Христов, заместник-кметът по социална политика и здравеопазване Светослава Хвойнова, председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева.

В тазгодишното издание на състезанието се включиха 60 студенти от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“. Бъдещите здравни специалисти демонстрираха своите умения в три тура – теория, писане на есе и практика. Участниците бяха оценявани от журита, включващи представители от всички висши училища.

На първо място в студентското състезание се класира отборът от специалност „Медицинска сестра“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“, който бе в състав: Мария Малашевска, Адиле Камбач и Милена Никудинска, студенти от катедра „Здравни грижи“ към Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“. Ръководител на отбора бе доц. д-р Росица Дойновска. Тя благодари на журито и организаторите и подчерта, че най-важното в това състезание са демонстрираните знания, умения, изградените контакти между бъдещите медицински сестри и акушерки и пожела на всички участници успешна професионална реализация.

Достойно приключи и участието на отбора от специалност „Акушерка“, ръководен от преподавател Вероника Халилова, в чийто състав бяха третокурсниците Гергана Иванова, Стойка Иванова и Владислав Велков.

В рамките на събитието се проведе студентска кръгла маса под надслов: „Ние сме бъдещето на професиите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, в която Югозападния университет представиха Милена Никудинска и  Владислав Велков.

Отличените студенти получиха грамоти и предметни награди от председателя на Организационния комитет на форума проф. д-р Соня Тончева.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини