ЮЗДП почисти 145,5 км гранична полоса между България Македония

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

Югозападното държавно предприятие изпълни ангажимента си по отстраняване на дървета и храсти в 3-метровата гранична полоса между България и Македония. Преди дни горски служители приключиха почистването на последния най-труден участък под връх Тумба в Беласица. Той е с дължина 7,4 километра, като теренът е силно пресечен, алпийски.

Дейностите по поддържане и обновяване на границата с Македония започнаха през пролетта на миналата година, като до момента изцяло освободени от растителност са 66,5 километра. В изпълнението на тази държавна задача участваха служители от всички териториални поделения на ЮЗДП  в област Благоевград. През 2016 г. с помощта на горските служители бяха разчистени от дървета и храсти 79 километра по българо-гръцката и българо-македонската граници.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини