Учители от България и Македония с обучение по екология в Сандански

Учители от България и Македония с обучение по екология в Сандански
Снимка: Община Сандански

Община Сандански организира екологично обучение за учители под надслов „Бъди ефективен!“. 15 преподаватели от България и 15 техни колеги от Македония от общо 12 детски заведения научиха нови неща за енергийната ефективност и получиха съвети как да преподават по интересен и забавен начин тази тематика на децата.
Своеобразната работлиница по екология включваше няколко презентации и интерактивни занимания. Първият ден учителите се превъплатиха в «енергийни детективи», зорко следящи екологичния отпечатък на своя другар. През втория ден горещи дебати се разразиха на тема ,,Климатични промени: Един градус е много“. В демонстрация и забавни игри преминаха и двата дни, а за финал учителите преминаха и своя изпит.

Всеки изготви урок, които да поднесе на децата. Оценките ще бъдат част от последната дейност по проекта - изложба с детски рисунки на тема „Енергийна ефективност“. Участниците получиха „Ръководство“ със забавни и образователни игри и трикове за обучение на деца по темата за опазване на околната среда и енергийната ефективност.

Събитието се организира като част от дейностите по проект с референтен № CB006.1.11.199 и наименование: „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“, който е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег-ИПА за трансгранично сътрудничество България-Македония.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини