Река Струма погълна 10-годишно момче от Микрево

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

10-годишно момченце от село Микрево потъна във водите на реко Струма. Трагедията се разигра край град Кресна в късния следобед в събота. Веднага на крак са вдигнати полиция, пожарна, на помощ в издирването на детето се включили и рафтъри, които имат бази в района. В издирването се включиха и водолози. Тази сутрин към 9 часа тялото на детето е намерено. 

„Научихме за драмата с момченцето някъде след 17,00 часа. Оказа се, че детето е от нашето село, то живее със семейството си в ромската махала”, каза в неделя сутринта кметът на село Микрево – Румяна Кацарска. По думите й удавеното в река Струма момче отишло да се къпе заедно с други деца близо до град Кресна. С тях не е имало възрастни хора. Те влезли във водата, но изведнъж 10-годишният малчуган, който учи в родното си село, изчезнал.

Кметът на община Струмяни - Емил Илиев, заяви готовност да подпомогне финансово семейството на удавеното дете в този толкова тежък момент.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини