Кукерите в Сушица дадоха старт на курбаните

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Кукерите в община Симитли спазват стриктно традицията да правят курбани за здраве през лятото. Началото на тези събития постави кукерската група от село Сушица. Жители и гости на селището се събраха в събота да се повеселят на курбана, организиран благодарение на даровете на хората. Дъждът не помрачи настроението на празнуващите, те бяха категорични, че ще им върви по вода. Трапезите бяха подредени в двора на кметството в Сушица. Мъжете, жените и децата, които участват в кукерското шествия всяка година на 14-и януари, вече мислят в какви персонажи ще се превърнат за новата Сурва.

Близки и приятели  на кукерите бяха поканени от кметa на селото Георги Митрев да се почерпят за здраве. Няколко вкусни казана курбан бяха приготвили готвача. Сред гостите бе и общинският кмет Апостол Апостолов, който с удоволствие сподели празника с приятелите си от кукерската група на Сушица. Кметовете на Крупник, Полена, Градево и Черниче също уважиха събитието.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини