В Благоевград ще има 3700 м велоалеи. Днес направиха първа копка

В Благоевград ще има 3700 м велоалеи. Днес направиха първа копка
Снимки: Община Благоевград

Първа копка на нова велосипедна алея направи кметът на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов. Новата придобивка за любителите на колоезденето ще свързва бул. „Св. Димитър Солунски”, ул. „Даме Груев”, бул. „Васил Левски” и бул. „Св. св. Кирил и Методий” – до хотел „Ален мак”,  както и улиците „Марица” и „Иван Михайлов“. Ще бъдат направени над 3700 метра велоалеи.

„В рамките на седмица това е третият обект, за който правим първа копка. В момента имаме подписани договори, които се изпълняват, на стойност над 35 млн. лева или 85% от предоставения ресурс по ОП „Региони в растеж“. Този факт е безспорно доказателство за високите обороти, на които работи община Благоевград. С изпълнението на обекта, ще бъде облекчен трафикът в града и ще бъдат осигурени условия за по-здравословен живот“, каза кметът Камбитов.

На официалната церемония в сряда присъства и областният управител на Благоевград - Бисер Михайлов, заместник-кметовете на общината, екипът по проекта, представители на институции и граждани.

Обектът е част от мащабния проект „Благоустрояване на градската среда“ по ОПРР 2014-2020.

С реализацията му се предвиждат мерки за подобряване на физическата среда чрез полагане на подходящи настилки, осигуряване на достъпна среда и интегриране на групите в неравностойно положение, както и повишаване сигурността и безопасността на движение.

При преминаването на велосипедните алеи през кръстовища и входове съществуващата асфалтова настилка ще се запази и велосипедната алея ще бъде обозначена с маркировка. Предвижда се понижаване на съществуващите високи бордюри при преминаване на велосипедните алеи през кръстовища. Ще бъдат поставени нови кошчета, пейки и информационни табели. Съществуващата растителност ще бъде запазена, като ще бъде засадена и нова.

Стойността на обекта е 830 152,42 лв., а срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 110 календарни дни.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини