Две благоевградчанки хвърлиха през балкона 12 000 лв. на ало измамници

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Полицията се оказва безсилна пред телефонните измамници и наивните възрастни хора, които се доверяват на непознати и лъжливи обаждания.

Само за два дни престъпниците измъкнаха 12 000 лева от две жени в Благоевград. Престъпленията са извършени по добре познатата схема - представили са се за полицаи, които уж работят по разкриване на група от ало-терористи. Въпреки ежедневните призиви на служителите на реда към възрастните хора да бъдат внимателни и да не се доверяват на подобни обаждания, две благоевградчанки са попаднали в мрежите на мошениците.

На 14 май е нанесена щета на приблизителна стойност около 10 200 лв. на 79-годишна жена от Благоевград, а на следващия ден бандитите са оплели в лъжите си 57-годишна жена, която им е повярвала и дала 1 800 лв. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини