Общински съветник ще строи цех за етерични масла в Симитли

Снимка: fermer.bg
Снимка: fermer.bg

Благоевградски общински съветник ще строи предприятие за производство на етерични масла и екстракти в Симитли.

Васил Миладинов, като представител на "Пирински лес" ООД, е внесъл документи за съгласуване на инвестиционното намерение. Проектът предвижда в производствения цех да преработва лечебно-ароматни култури. Предвижда се монтиране на три дестилатора, всеки с капацитет до 1250 кг свежа растителна маса и 4 екстрактора с капацитет до 20 кг растителна маса. Ще има и малка лаборатория, в която ще се извършва контрол на качеството на производствения продукт.

От Басейнова дирекция са категоричин, че инвестиционното намерение на общинсикя съветник е допустимо, само ако теренът, на който ще се строи предприятието, е извън границите на крайбрежните заливаеми ивици на река Струма. 

Васил Миладинов няколко мандата е общински съветник от Земедлски съюз "Александър Стамболийски". Той е бизнес партньор с другия дългогодишен местен парламентарист - Димитър Урдев. Досега двамата работеха основно в сферата на строителството, но явно са решили да разширят дейноста си и към земеделските проекти.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини