6 г. затвор за крадец, грабил от църква и гробищен парк в Снадански

Снимка: Главна прокуратура
Снимка: Главна прокуратура

Шест години „лишаване от свобода“ за рецидивист, обвинен от Районна прокуратура – Сандански за извършени от него кражби от гробищен парк и параклис в Сандански. 

Съдът призна за виновен подсъдимия С. Й. от Плевен и той ще излежи присъдата при първоначален строг режим. 26-годишният мъж е с тежко съдебно минало, с множество осъждания, като е изтърпявал наказания „лишаване от свобода“ за умишлени престъпления от общ характер. 

На 26 януари мъжът рецидивистът отишъл в гробищния парк на Сандански, където проникнал в обществената тоалетна и с кирка извадил алуминиевия профил на вратата. От помещението той взел две врати, прозорец и други метални профили на обща стойност 538.38 лв.

След няколко дни С. Й. извършил друга кражба. Късно през нощта на 31 януари той разбил с арматурна пръчка двата катинара на входната врата на параклиса „Св. Св. Козма и Дамян“, който се намира на партерния етаж на МБАЛ „Югозападна“ в курортния град. От металната каса за дарения на храма взел 28 лева на монети. 

Делото е преминало при условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият е признал вината си.  Първоначалното наказание от девет години „лишаване от свобода“ е редуцирано с 1/3. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини