Община Благоевград с проект за обновяване на социални жилища

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград спечели втори проект, с който обновява съществуваща социална инфраструктура. Договорът бе подписан с МРРБ, като чрез него се осигуряват финансови средства в размер на 415 000 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца. Проектът „Резидентни услуги за деца и младежи“ е по процедура № BG16RFOP001-5.001 „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“, Приоритетна ос 5: „Регионална социална инфраструктура“ . Той се изпълнява по ОП „Региони в растеж 2014-2020“.

Основната цел на проекта е обновяване на съществуващата социална инфраструктура в Община Благоевград и изпълнение на заложените за общината показатели в Картата на резидентните услуги към Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България“. 

Реализирането на проекта ще спомогне за развиване на две нови социални услуги в общността в Община Благоевград – Преходно жилище и Наблюдавано жилище - като по този начин ще се замени институционалния модел на грижи за деца.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини